Home   -   Partners   -   Bob

 
  Bob van de Burgt

Bob is al sinds 1995 werkzaam in het testvak en werkzaam als testadviseur, testmanager en coach. Hij was in 1994 de eerste persoon ooit in Nederland die afstudeerde op het onderwerp softwaretesten.

Bob heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de testmethodes TestFrame® en Risk and Requirements Based Testing. Samen met o.a. Iris Pinkster heeft hij het eerste boek over TestFrame en het boek "Succesvol testmanagement: een integrale aanpak" geschreven. Bob was gedurende zes jaar de voorzitter van de landelijke vereniging voor professionele testers, TestNet. In 2008 was hij Programme Chair voor EuroSTAR 2008, het grootste Europese testcongres. Hij spreekt regelmatig op nationale en internationale congressen.

Bob is zelfstandig, creatief, nauwkeurig en enthousiast. Binnen projecten is hij mensgericht zonder het resultaat uit het oog te verliezen. Daarbij staat het belang van kennisoverdracht hoog op de agenda.

Bob is de oprichter van het aan het netwerk verbonden bedrijf Professional Testing® en is daar verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Bob is ISEB Practitioner gecertificeerd. Hij is als docent verbonden aan Improve Quality Services bv.

In 2012 won Bob de 14e European Testing Excellence Award. Deze prestigieuze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een softwaretester die zijn of haar leiderschap in, en bijdrage aan, het vak softwaretesten meer dan bewezen heeft.